Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România sprijină formula de pace în Ucraina. Mesajul lui Iohannis către Zelenski: „Acest sprijin va continua să fie la fel de puternic”

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, o întâlnire, alături de un grup de lideri europeni, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles.

Iohannis a salutat prezența președintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European „ca o dovadă în plus a solidarității și unității europene și a coordonării strânse în susținerea poporului ucrainean în fața războiului declanșat de Federația Rusă”.

„Președintele României a subliniat importanța menținerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidențiind în acest sens și acțiunea solidară și multidimensională a României, ca stat vecin și prieten, contribuind atât pe palierul umanitar și economic, cât și în ceea ce privește creșterea conectivității, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, de asemenea, necesitatea de a menține presiunea asupra Federației Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancțiuni suplimentare. Președintele României a transmis Președintelui Volodîmîr Zelenski sprijinul țării noastre pentru formula de pace”, se arată într-un comunicat la Administrației Prezidențiale.

La rândul său, Președintele Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic.

Potrivit Agerpres, preşedintele Klaus Iohannis şi premierii Suediei, Ulf Kristersson, Spaniei, Pedro Sanchez, Poloniei, Mateusz Morawiecki, Italiei, Giorgia Meloni, şi Olandei, Mark Rutte, s-au întâlnit, joi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a fost primul grup de lideri europeni care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Preşedintele Ucrainei a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European în cadrul căruia a susţinut un discurs.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE