Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ridicat de procurorii DNA și dus la audieri

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat de procurorii anticorupţie de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni şi dus la audieri la sediul central al DNA, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Piedone pleca în vacanță cu familia sa atunci când a fost oprit de ofițerii judiciari.

Cristian Popescu Piedone a fost audiat într-un nou dosar de corupție, pentru fapte care s-au întâmplat imediat după ce și-a preluat mandatul de primar al Sectorului 5. Ancheta procurorilor anticorupție vizează posibile nereguli legate de un contract cu o societate de salubrizare. În același dosar de corupție a fost audiat și fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea.

„La DNA mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect. La preluarea mandatului meu, la nici trei luni nu am pus în aplicare o hotărâre despre ce mai putea să facă în sectorul 5 societatea REBU. Denunțătorul e Daniel Florea. Se pare ca el s-a denunțat singur. S-a deranjat foarte tare când am scos la iveală nereguli din sectorul 5. Nu am încheiat eu contractul, totul ține de Daniel Florea. DNA ridică acum documente din mai multe locuri. Foarte multe nereguli. Florea într-o furie că i s-a luat costița din fasole.”, a spus Cristian Popescu Piedone. 

„Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea face decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu știu să vă spun.”, a răspuns Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5.

Piedone și dosarul "Colectiv"

Cristian Popescu Piedone voia să plece din țară în Italia cu doar patru zile înainte de decizia finală în dosarul Colectiv.

Pe 3 mai, Curtea de Apel București ar urma să pronunțe, după mai multe amânări, decizia definitivă în procesul Colectiv. În acest dosar, Piedone a fost condamnat în prima instanță la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

În urma tragediei de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, 62 de oameni au murit, iar alți aproape 150 au rămas mutilați pe viață.

Cristian Piedone Popescu ocupă funcția de primar al Sectorului 5, începând cu anul 2020. Între 2008-2015 a fost primar al Sectorului 4, până la demisia sa în contextul incendiului de la Colectiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE