Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Max Verstappen, cursă formidabilă în Belgia. A câștigat cursa deși a plecat de pe locul al 14-lea

Publicat de: Euronews

Cursă formidabilă pentru Max Verstappen în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Plecat de pe poziția a 14-a, campionul en-titre a câștigat cursa de la Spa-Francorchamps. Pe podium a fost urmat de coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, și de Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari.

Pilotul a fost penalizat din cauza faptului că și-a schimbat motorul

Cu cel mai bun timp obținut în calificările Marelui Premiu al Belgiei, Max Verstappen a luat startul în cursă de pe poziția a 14-a, după ce a fost penalizat că și-a schimbat motorul.

Cursa a început cu un accident încă din primul tur. Lewis Hamilton și Fernando Alonso s-au acroșat, iar britanicul de la Mercedes a fost nevoit să abandoneze cursa.

Verstappen a făcut o cursă impresionantă și a trecut în fruntea plutonului încă din turul al 12-lea. Pilotul de la Red Bull a reușit să câștige a doua cursă consecutivă în care ia startul de pe poziția a 10-a sau mai jos.

„Prima jumătate a cursei a fost agitată, am încercat să mă feresc de necazuri. Se întâmplau atât de multe lucruri în fața mea. Am ales locurile perfecte pentru a depăși, am putut să ne protejăm pneurile și așa am reușit să ajungem în frunte”, a spus Max Verstappen, pilot Red Bull.

Singurul care a mai obținut această performanță a fost Bruce McLaren, în 1960

Pilotul a explicat ce i-a adus victoria: „Prima jumătate a cursei a fost agitată, am încercat să mă feresc de necazuri. Se întâmplau atât de multe lucruri în fața mea. Am ales locurile perfecte pentru a depăși, am putut să ne protejăm pneurile și așa am reușit să ajungem în frunte”, a declarat Max Verstappen.

Coechipierul său, Sergio Perez, a încheiat cursa pe locul secund, în timp ce spaniolul de la Ferrari, Carlos Sainz, plecat din pole position, a terminat doar pe locul 3: „Chiar am sperat la mai mult, am avut o ocazie bună. Dar Max parcă zbura. Era de pe o altă planetă, era de neatins”, a spus Sergio Perez.

Cu un total de 284 de puncte, Max Verstappen s-a distanțat în fruntea clasamentului general, urmat de Sergio Perez, cu 191 puncte și Charles Leclerc, cu 186 de puncte.

Următorul Mare Premiu din calendarul Formulei 1 va fi în acest weekend, în Olanda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE