Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Marcel Ciolacu, despre legea pensiilor speciale. ”Dacă nu se încheie discuţiile, ca premier îmi voi asuma răspunderea în Parlament”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a afirmat că, în momentul în care va fi premier, își va angaja răspunderea în Parlament asupra proiectului de lege privind pensiile speciale, în situația în care nu se vor încheia discuțiile cu Comisia Europeană și în legătură cu raportul Băncii Mondiale. Președintele PSD vrea ca România şi românii să nu piardă niciun euro din PNRR din cauza neîndeplinirii acestui jalon.

”M-am lămurit cu un lucru. Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei nu se încheie cu raportul Băncii Mondiale, să ştim cum trebuie, şi cu negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente deja proiectul trecut prin Senat, atunci, ca şi prim-ministru, am dreptul constituțional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României.

Ca să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie să îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată nr 3. Atunci când preiei lucrurile, preiei şi cu activ şi cu pasiv. Un lucru neîndeplinit, ca să se îndeplinească mai repede, voi veni cu o lege de asumare", a declarat Marcel Ciolacu, despre eliminarea pensiilor speciale, potrivit Agerpres.

Cât despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, liderul social-democrat s-a declarat ”ferm convins că va veni la pachet cu pensiile speciale şi această decizie”.

Marcel Ciolacu, despre reforma pensiilor speciale. ”Nu este nimeni de vină”

De asemenea, președintele PSD consideră că nu este nimeni de vină pentru situaţia privind reforma pensiilor speciale.

”Nu este nimeni de vină. Suntem în perioada de îndeplinire a jalonului şi îl vom îndeplini. România nu trebuie să piardă şi românii nu trebuie să piardă niciun euro din cauza neîndeplinirii acestui jalon. V-am spus că vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României”, a adăugat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Referitor la posibilitatea ca această lege să fie contestată la Curtea Constituţională, Ciolacu a răspuns: "Vedem cine o contestă. Sunt ferm convins că vom veni cu soluţii şi o vom remedia".

Distribuie

Taguri