Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine va fi marea câștigătoare a Campionatului Modial de Fotbal din Qatar. Helmuth Duckadam: „Argentina are un lot echilibrat”

Helmuth Duckadam a fost prezent în platoul Euronews România pentru a comenta principalele evenimente din cadrul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Fostul portar a menționat că nu Marocul, ci Japonia este marea surpriză a Campionatului.

„Marocul este într-adevăr una dintre surprizele foarte mari, pentru că au mai fost și altele, mă refer la Japonia, la Arabia Saudită. Este un Campionat Mondial pe placul meu cu surprize și cu jocuri foarte bune, exceptând primele meciuri din grupe. Deoarece echipele sau jucătorii vin din campionate care sunt în desfășurare și sunt într-o formă maximă. Nu se mai întâmplă vara când toată lumea e obosită și mai mult se gândesc la vacanță. Eu văd Japonia ca pe o surpriză. Dacă la Maroc mă așteptam, pentru că are foarte mulți jucători care evoluează la echipe bune din Europa, Japonia cred că a fost cea mai mare surpiză. Sigur, prima echipă africană în semifinale este o performanță greu de egalat”, a spus Helmuth Duckadam.

Ultimul Campionat Monial pentru Cristiano Ronaldo

Helmuth Duckadam a menționat și că prestația lui Cristiano Ronaldo este ultima la un Campionat Mondial. Faptul că a fost lăsat să aștepte pe banca de rezerve, a făcut diferența și acest lucru s-a resimțit în modul de joc al starului echipei Portugaliei.

„Asta cred că a fost șansa lui de a câștiga un titlu mondial. Din păcate nu a fost să fie. Mie îmi pare rău că multă lume din presă îl pune puțin la colț. Trebuie să-l apreciem pentru ceea ce a fost, pentru că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Cu siguranță, el a venit deja afectat. Ce a pățit la Manchester United că a fost introdus zece, cinci, șapte minute pe final de jocuri îl afectează. El nu a fost obișnuit cu așa ceva. El a fost un star și din păcate poate că retragerea lui trebuia să fie anunțată puțin mai devreme ca să pleci cu fruntea sus, pentru că lumea îl pune la colț și e păcat pentru că a câștigat atâtea Baloane de Aur și a fost un jucător remarcabil”, a precizat Helmuth Duckadam.

Cine va fi principala favorită la titlul de campionă

Eroul de la Sevilia a menționat și care este echipa sa favorită, dar și cea care va reuși să câștige titlul de Campioană Modială.

„La început țineam cu Germania și spuneam că Argentina ar putea câștiga Campionatul Mondial. A rămas Argentina, Germania a făcut o figură foarte slabă. Merg în continuare cu Argentina, are un lot echilibrat, cu toate că joacul nu este spectaculos. Sunt foarte curios să urmăresc următoarea semifinală Maroc cu Franța”, a mai spus fostul sportiv.

Helmuth Duckadam mai spune și că nu sunt șanse reale ca România să poată găzdui vreodată un Campionat Mondial.

„Nu. Deci eu, din păcate, nu o sa mai prind așa ceva. Ne punem mult prea multe speranțe în ceva care nu se întrevede. Noi putem eventual cu o țară vechină să putem organiza peste 10-20 de ani un campionat european, Campionat Mondial în niciun caz”, a conchis Duckadam.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE