Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. 58 de persoane, dintre care 24 de copii, evacuate de urgență din Spitalul de Copii Timișoara

A fost alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 24 de copii, dintre care mulți bebeluși, au fost evacuați, în urma unui anunț la 112. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar cei mici au fost scoși în grabă din clădire. Din fericire, niciunul dintre ei nu a fost rănit.

Din cauza unor scurgeri de ulei încins, 58 de persoane au fost evacuate din spital

S-a raportat o degajare de fum într-o cameră tehnică, însă mirosul puternic s-a răspândit în spital, lucru care i-a alertat pe medici. Fumul ar fi provenit de la ulei încins.

Doctor Mihai Gafencu, director medical al spitalului Timișoara: "Nu există nicio problemă la spital în acest moment. A fost o scurgere de ulei din camera compresoarelor, a reieșit că nu a fost urmă de flacără sau de fum, ci doar ulei încins, care a panicat personalul și atunci s-au evacuat copiii. Ei sunt în siguranță. Victime nici măcar intoxicate nu sunt, căci nu a existat fum.

Sunt locuri în țară în care lucrurile se desfășoară bine și programat, care duc la un rezultat mulțumitor. Lumea a reacționat bine. Copiii sunt în secțiile de pediatrie din clădirea învecinată. Se vor întoarce.

Compresorul de rezervă a fost pornit, lucrurile sunt rezolvate, managerul și administratorul sunt acolo și lucrurile sunt sub control. Evacuarea s-a făcut într-o secție de chirurgie-ortopedie, unde sigur că sunt și cazuri ortopedice, cu membre afectate, cu afecțiuni care au necesitat imobilizarea. Dar, repet, evacuarea s-a efectuat cu folos și respectând protocolul, fără niciun risc pentru copii".

Zorița Mircov, purtător de cuvânt ISU Timiș: "Apelul la 112 a venit în jurul orei 21:12, am fost anunțați despre degajări de fum la Spitalul de Copii, iar de urgență au fost alertate toate forțele din cadrul detașamentelor 1 și 2 de pompieri Timișoara. La fața locului s-au deplasat 46 de pompieri, cu mai multe autospeciale de stingere și ambulanțe SMURD și TAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire, la acest incident nu s-au înregistrat victime. 14 adulți, personal medical și 20 de aparținători, împreună cu 24 de copii au fost mutați în clădirea principală a spitalului, în siguranță. S-a acționat în scurt timp pentru ventilarea încăperii și copiii se vor întoarce curând în clădire."

Pe 18 septembrie 2022, tot la Spitalul de Copii Timișoara a avut loc un incendiu și nici atunci nu au existat victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE