Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea din spatele viralului cu ratonul dansator de pe TikTok. Piesa originală ”Pedro” a fost lansată în 1980

Ratonul care dansează pe piesa ”Pedro” a devenit popular în ultimele două luni pe TikTok, Instagram și Youtube. Puțini știu însă că piesa este, de fapt, un remix al unui cântec din 1980 al artistei italiene Raffaella Carra.

Cum a reușit să devină popular ”Pedro” la 44 de ani de la lansare? Totul a început în luna septembrie 2023.

Originile ratonului dansator ”Pedro Pedro Pedro”

Raccoon Dancing in a Circle (Ratonul care dansează în cerc), Ratonul care dansează pe ”Pedro” sau Pedro Pedro Pedro Raccoon GIF sunt doar câteva dintre denumirile sub care este cunoscut noul trend. Deși ratonul dansează pe mai multe piese în mai multe videoclipuri, cel mai popular meme a devenit cel în care dansează pe ”Pedro” un remix din 2024 după piesa Raffaellei Carra.

Conform knowyourmeme.com, ratonul dansator a fost postat pe internet prima dată în luna septembrie 2023. A devenit viral abia la sfârșitul lunii martie 2024, pe TikTok.

Septembrie 2023 - Utilizatorul TikTok @fleksa30 a încărcat un videoclip cu ratonul său dansând pe melodia "Kak Dela?"de MZLFF & LIDA. A ajuns la aproape 10 milioane de vizualizări.

Februarie 2024 - Înainte de martie 2024, videoclipul a avut o utilizare limitată în meme-uri online. Pe 25 februarie 2024, producătorul Blage a postat videoclipul, combinat cu una dintre piesele sale muzicale, pe Instagram și a primit peste 1,1 milioane de like-uri în două luni.

Martie 2023 - utilizatorul TikTok @malykha2114 a folosit videoclipul cu ratonul ca parte a unui meme despre sistemul de sunet din mașina lor, combinând videoclipul cu un remix al piesei "Pedro" de Raffaella Carrà. Și acesta a fost doar începutul popularității ratonului dansator. A devenit vedetă și pe Instagram și Youtube.

Piesa ”Pedro” a fost lansată în 1980

”Pedro" a fost lansat de cântăreața italiană Raffaella Carrà, în 1980, pe albumul ei ”Mi Spendo Tutto”. O combinație de stiluri funk și latino, piesa a devenit instant un hit.

Pe lângă cariera muzicală, Carra a fost considerată și regina televiziunii italiene, prezentând cele mai populare programe de televiziune în anii '70 și '80.

Ce spun versurile cântecului ”Pedro”

Melodia "Pedro", compusă de Raffaella Carrà, spune povestea unei tinere care, în timp ce explorează orașul ca turistă, întâlnește un tânăr localnic pe nume Pedro. Inițial, acesta pare a fi un băiat manierat care se oferă să îi fie ghid prin oraș.

Cu toate acestea, pe măsură ce cântecul avansează, devine clar că Pedro este mai mult decât un simplu ghid; el este un individ fermecător care captează atenția protagonistei.

Refrenul repetatitiv cu numele lui Pedro subliniază impactul pe care acesta l-a avut asupra ei, sugerând că el reprezintă tot ce este mai bun în Santa Fe, atât ca ghid, cât și ca o companie romantică.

Cântecul se încheie cu protagonista recunoscând că s-a îndrăgostit de Pedro și că acesta i-a dat peste cap planurile de vacanță. Ea este cucerită de personaj și nu se mai poate opri să se gândească la el, promițând să se întoarcă în Santa Fe.

Milioane de vizualizări, la 44 de ani de la lansare

La 44 de ani de la lansare, ”Pedro” este din nou în trend cu milioane de vizualizări. În 12 zile, piesa ”Pedro” - Jaxomy, Agatino Romero, Raffaella Carrà (TikTok Song) are deja două milioane de vizualizări pe Youtube.

De asemenea, ratonul dansator este folosit astăzi în nenumărate postări pe TikTok și Instagram. Pentru marii fani ai săi, există pe Youtube și clipuri de o oră non stop cu ”Pedro Pedro Pedro”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE