Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marele Zid Chinezesc a fost găurit cu excavatorul. Doi muncitori au vrut să facă o scurtătură prin el ca să ajungă mai repede la muncă

Două persoane au fost arestate după ce au folosit un excavator pentru a săpa o gaură în Marele Zid Chinezesc, a anunțat televiziunea de stat CCTV, citată de The Guardian.

Suspecții au recunoscut în timpul interogatoriului că au folosit utilajul pentru a face o scurtătură și pentru a reduce astfel durata drumurilor pe care le aveau de făcut până la șantierul unde lucrau, situat undeva în apropiere. Ar fi vorba despre un bărbat de 38 de ani și o femeie în vârstă de 58 de ani, din provincia Shanxi.

Marele Zid, vestigiu al fortificaţiilor militare construite de împăraţii chinezi pentru a descuraja invadatorii străini, este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987. Construcția, împărțită în secțiuni, a început în secolul al III-lea î.Hr. și s-a întins pe câteva secole. Este considerată după volum ca fiind cea mai mare de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km.

Muncitorii arestați au provocat „daune ireversibile” acelei secțiuni care datează din timpul dinastiei chineze Ming, din secolele XIV-XVII. Ancheta este încă în desfășurare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE