Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China: O porțiune dintr-o autostradă s-a prăbușit. 36 de oameni au murit

Surparea unei porțiuni de autostradă în sudul Chinei a provocat moartea a 36 oameni și rănirea altor 30. Autoritățile chineze au catalogat incidentul drept un ”dezastru geologic natural” care s-a produs ca urmare a ploilor torențiale.

Agenţia de presă Xinhua a transmis joi la ora locală 05.30 (00:20, ora României) că ”36 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 30 de persoane au fost rănite”. Autoritățile chineze au precizat că vieţile persoanelor rănite nu sunt în pericol.

VEZI GALERIA
3 imagini

sursă foto: Profimedia

Nu mai puțin de 20 de mașini au fost ”prinse”, după ce o porțiune de autostradă s-a surpat între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu, în provincia Guangdong. Incidentul a avut loc miercuri în jurul orelor 02.10 (marţi, 21.10, ora României), în care au fost implicate 54 de persoane în total, conform Agerpres.

Porțiunea de autostradă s-a surpat în China, în urma ploilor torențiale

Televiziunea chineză de stat CCTV a transmis că surparea a fost un "dezastru geologic natural", care s-a produs "sub impactul puternicelor ploi persistente".

În ultimele săptămâni, ploi torențiale s-au abătut în provincia industrială Guangdong și au provocat inundaţii grave şi alunecări de teren. De asemenea, aversele au fost mult mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului chiar înainte de sezonul musonilor.

"Intensificarea schimbărilor climatice" creşte probabilitatea unor "ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară", a declarat luna trecută Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă, la postul naţional de radio.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE