Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campanie digitală a victimelor Holocaustului. #CancelHate critică mesajele antisemite de pe rețelele sociale

Supraviețuitorii Holocaustului din întreaga lume participă la o campanie digitală prin care publică videoclipuri în care critică mesajele antisemite de pe rețelele sociale. Ei invită oamenii să se alăture demersului lor și să respingă discursul instigator la ură. Noua campanie digitală vine într-un moment în care incidentele antisemite au început să ia amploare peste tot în lume.

În 1941 Herbert Rubinstein avea cinci ani, când el și mama lui au fost luați din cartierul evreiesc din Cernăuți și au fost înghesuiți într-o căruță care urma să-i ducă la moarte. La acea vreme, naziștii au adunat zeci de mii de evrei și i-au transportat către lagărele de exterminare.

Herbert Rubinstein, 88 de ani, supraviețuitor al Holocaustului: ”Am trăit Holocaustul. Șase milioane de oameni au fost uciși. Ura și denigrarea Holocaustului s-au întors în societatea noastră. Sunt foarte, foarte, foarte trist din cauza asta și mă lupt cu toată puterea. Cuvintele contează. Cuvintele noastre sunt puterea noastră. Opriți ura!”

#CancelHate critică mesajele antisemite de pe rețelele sociale

Supraviețuitorul de 88 de ani și alții ca el participă la campania #CancelHate. Aceasta prezintă victime ale Holocaustului care reacționează la postările din mediul online care neagă sau denaturează istoria evreilor și contribuie la răspândirea urii.

Ruediger Mahlo, reprezentant al Conferinței pentru revendicările evreilor din Germania: ”Din 7 octombrie, am experimentat un val de ură față de evrei, inclusiv negarea și denaturarea Holocaustului. Iar supraviețuitorii și Claims Conference vor să dea un exemplu și să crească gradul de conștientizare și să atragă atenția asupra acestei situații.” 

Campania #CancelHate, care va dura o lună și își propune să combată negarea și falsificarea istoriei Holocaustului. În următoarele 30 de zile, în fiecare zi va fi postat câte un videoclip cu mărturiile supraviețuitorilor care contestă afirmațiile negaționiste de pe rețelele sociale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE