Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Președintele Chinei nu acceptă vaccinurile occidentale împotriva Covid-19

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Xi Jinping nu acceptă ideea vaccinurilor occidentale, în ciuda provocărilor cu care se confruntă China cu pandemia Covid-19.

Directorul de informaţii naţionale al SUA, Avril Haines, spune că deşi protestele recente din China nu reprezintă o ameninţare la adresa guvernării Partidului Comunist, acestea i-ar putea afecta poziţia personală președintelui, potrivit The Guardian.

Chiar dacă numărul de cazuri COVID din China sunt aproape de maximele istorice, unele oraşe iau măsuri pentru a relaxa regulile de testare şi de carantină după ce politica lui Xi de toleranţă zero faţă de Covid a declanşat o încetinire bruscă a economiei şi manifestări publice.

Haines a susținut un discurs la la Forumul Naţional Reagan de Apărare din California şi a spus că, în ciuda impactului social şi economic al virusului, Xi „nu este dispus să ia un vaccin mai bun din Occident şi, în schimb, se bazează pe un vaccin din China care este bun doar că nu este la fel de eficient împotriva Omicron”.

Zilele trecute, autorităţile au ridicat brusc restricţiile Covid în oraşele chinezeşti Guangzhou şi Chongqing, unde protestatarii au avut confruntări cu poliţia.

Distribuie

Taguri