Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de pelerini au parcurs Drumul Crucii la Ierusalim: Procesiunea reconstituie drumul lui Iisus spre locul răstignirii

În pofida războiului din Orientul Mijlociu, creștinii ortodocși au mers la Ierusalim pentru a parcurge Drumul Crucii.

Potrivit tradiției religioase, procesiunea reconstituite drumul pe care l-a străbătut Iisus, purtându-și crucea pe umeri, de la sala de judecată unde a fost condamnat la locul răstignirii.

Credincioșii ortodocși au marcat Vinerea Mare în vechiul oraș Ierusalim

Purtând cruci din lemn, credincioșii ortodocși au marcat Vinerea Mare în vechiul oraș Ierusalim. Cunoscut și sub numele de Via Dolorosa, Drumul Durerii reprezintă calea urmată de Isus, purtând crucea pe umeri, de la sala de judecată unde a fost condamnat la moarte până la Golgota, locul răstignirii sale.

În fiecare an, credincioșii parcurg acest drum, în Vinerea Mare, în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute procesiuni religioase.

”Ne rugăm pentru pace”

În tradiția creștin-ortodoxă, pelerinii se opresc de paisprezece ori. La fiecare oprire sunt ridicate mici altare amintind de Patimile lui Isus. Pacea este primul gând în acest an, marcat de războiul din Orientul Mijlociu.

Khader Baramki, preot greco-ortodox, Iersualim: Ne rugăm astăzi și în fiecare zi ca Dumnezeu să-i mântuiască pe creștinii din Pământul Sfânt, și să-i protejeze de toate relele, de toate războaiele. Ne rugăm pentru pace.

Forțele de ordine israeliene au fost mobilizate pe străzi. Potrivit autorităților, numărul pelerinilor ar fi fost mai mic în acest an din cauza războiulul dintre Israel și Hamas.

Paștele ortodox este celebrat în acest weekend, la aproape șapte luni de la declanșarea ofensivei terestre a armatei israeliene în Fâșia Gaza, după atacurile Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE