Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia califică drept ”foarte periculoasă” declarația lui Macron despre o posibilă intervenție a Franței în Ucraina

Rusia, prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că afirmațiile lui Emmanuel Macron legate de o posibilă intervenţie a Franţei în Ucraina fac parte dintr-o "tendinţă foarte periculoasă", relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu pentru The Economist, președintele Franței nu a exclus trimiterea de trupe franceze în Ucraina, o poziție pe care a exprimat-o și în trecut.

"Nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic. (...) Eu am un obiectiv strategic: Rusia nu are voie să învingă în Ucraina. Dacă Rusia câștigă în Ucraina, nu va exista securitate în Europa. Cine poate pretinde că Rusia se va opri acolo? Ce securitate va exista pentru alte țări vecine, Moldova, România, Polonia, Lituania și alții? (...) Dacă Rusia a decis să meargă mai departe, va trebui, în orice caz, să ne punem cu toții această întrebare (n.r.: a trimiterii de trupe). E un apel de trezire strategic pentru omologii mei. Rusia este o putere de destabilizare regională, o amenințare la adresa securității europenilor", a spus Emmanuel Macron.

Peskov: ”O declarație foarte periculoasă”

"Aceasta este o declaraţie foarte importantă şi foarte periculoasă", a spus Peskov într-un briefing. "Franţa, prin şeful statului, continuă să vorbească despre posibilitatea implicării sale directe, pe teren, în conflictul din Ucraina", a adăugat el.

Totodată, Kremlinul a calificat declaraţia ministrului de externe britanic David Cameron - cum că Ucraina ar putea folosi armele britanice împotriva ţintelor din interiorul Rusiei dacă doreşte s-o facă - drept o "escaladare directă" a conflictului.

Cameron a promis, joi, trei miliarde de lire sterline sub formă de ajutor militar anual pentru Ucraina pentru "cât timp este nevoie", adăugând că Londra nu are nicio obiecţie cu privire la utilizarea armelor în interiorul Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE