Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarul din Sinaia ar fi cumpărat un castel în Franța printr-un interpus, conform unei investigații Recorder. Reacția edilului

O investigație a jurnaliștilor de la Recorder susține că primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, deține mai multe proprietăți, inclusiv un castel în Franța, care a fost cumpărat pe numele unui apropiat al acestuia.

Conform investigației Recorder, domnul Beniamin Gonț ar fi un paravan al primarului PNL din Sinaia. Proprietatea din Franța ar urma să fie restaurată, iar costurile ar ajunge la peste două milioane de euro, arată investigația. Vlad Oprea este primar al orașului Sinaia din 2004.

Primarul din Sinaia ar fi cumpărat un castel în Franța printr-un interpus

Știrea a apărut și în presa franceză anul trecut. Acolo se menționează că "niște oameni de afaceri din România cumpăraseră un castel din împrejurimi, pe care voiau să-l transforme în hotel și restaurant."

Castelul, aflat într-o stare avansată de degradare, se află în Orthez, "într-o zonă cu peisaje pitorești, la 80 de km nord de Pirinei și la 80 de km est de Atlantic". Conform Recorder, în ziarele din Franța a fost citat și primarul din Orthez, care a afirmat că îi întâlnise personal pe acei români. Iar în articol apărea și numele Beniamin Gonț, un apropiat al primarului din Sinaia, Vlad Oprea, după cum a recunoscut chiar edilul.

La un moment dat, în acel reportaj, jurnaliștii i-au arătat fermierului de la castel o fotografie cu primarul din Sinaia, Vlad Oprea, iar reacția a fost una surprinzătoare. Acesta a spus că îl recunoaște.

Vlad Oprea spune că Beniamin Gonț a plătit peste 100.000 de euro pe acel castel

În direct la Euronews România, în cadrul emisiunii ”Vocile care contează”, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a comentat acest subiect.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: "Bun venit în campania electorală! Iar acest material, evident, a apărut în acest moment, dacă ne întrebăm de ce a apărut acum. (...) Sunt foarte multe grupuri de interese, foarte mulți investitori, care, pentru a obține un rezultat final, calcă pe orice, inclusiv mergând până acolo încât comandă diverse acțiuni. Nu este prima dată când mă confrunt cu astfel de campanii.

Acea casă, care este de fapt o ruină, nu un castel, a fost cumpărată de un prieten, de domnul Beniamin Gonț și care urmează să o renoveze. A cumpărat-o la un preț foarte mic, undeva la peste 100.000 de euro. Da, am fost acolo, pentru că vreau să-l ajut cu experiența pe care o am, eu fiind și inginer constructor. Nu l-am întrebat (n.r.: de unde are bani), pentru că nu este treaba mea.

Știu ce este în spatele acestei investigații. Este un grup infracțional care are interese acolo, condus de Dan Radu Rușanu. Chiar dânsul, personal, mi-a spus săptămâna trecută că el plătește toate aceste acțiuni pentru că are interese de a obține un plan urbanistic zonal pentru a începe o construcție imensă în zona telegondolei din Sinaia. Și chiar mi-a spus în mod direct. Asta e realitatea, nu trebuie să ascundem adevărul.

Acest domn, pentru că nu i s-a aprobat PUZ-ul, a spus că va face tot ce ține de dânsul pentru a obține o majoritate în Consiliul Local. Acel individ are numeroase procese cu primăria pentru că construiește în mod ilegal. Această investigație este făcută în campania electorală. Nu vă puneți întrebarea de ce apare acest material la aproape un an de când a fost făcut? Dacă erau lucruri atât de grave, de ce a trebuit să treacă un an?

Nu am nicio dovadă că ar fi luat bani (n.r.: jurnaliștii), acest lucru mi l-a spus domnul Dan Radu Rușanu, că el susține această campanie. Probabil că cei de la Recorder o fac gratuit, probabil că s-au dus și au stat o lună în Franța pe banii lor, înseamnă că sunt foarte motivați de acest lucru. Ceea ce știu este că domnul Dan Radu Rușanu, care este membru în Consiliul de Administrație al BNR, mi-a spus direct că el susține toată această anchetă. Chiar în urmă cu două săptămâni, domnul Rușanu strângea semnături, personal. În această anchetă, lucrurile sunt prezentate trunchiat."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE