Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OpenAI lansează un instrument pentru a depista imaginile create de DALL-E 3

Compania OpenAI va lansa un instrument care poate detecta imaginile create de DALL-E 3, sistemul său capabil să genereze imagini în baza unui text scris. Reprezentanții start-up-ului susținut de Microsoft au făcut acest anunț marți, în condițiile în care există temeri tot mai mari privind modul în care conținutul generat de inteligența artificială ar putea influența alegerile în anul 2024, relatează agenția Reuters.

OpenAI a precizat că instrumentul a identificat corect imaginile create de DALL-E 3 în aproximativ 98% din cazuri, în cadrul testelor interne și poate gestiona modificări comune, cum ar fi compresia, decuparea și schimbările de saturație, cu un impact minim.

De asemenea, compania care a creat chatbotul ChatGPT vrea să marcheze conținutul digital prin watermark, în așa fel încât fotografiile sau înregistrările audio să fie dificil de modificat.

OpenAI s-a alăturat unui grup de companii, printre care Google, Microsoft și Adobe, ce își pune să ofere un standard pentru a ajuta la urmărirea originii conținutului pe Internet.

Clipuri false, generate cu ajutorul AI, au fost distribuite în timpul alegerilor din India

În aprilie, în timpul alegerilor generale în curs de desfășurare în India, videoclipuri false cu doi actori de la Bollywood în care păreau a-l critica pe premierul Narendra Modi au devenit virale.

Răspândirea conținutului generat de inteligența artificială și clipurile deepfake sunt din ce în ce mai mult folosite în India și în alegerile din alte părți ale lumii, inclusiv în SUA, Pakistan și Indonezia.

OpenAI a declarat că se alătură Microsoft pentru a lansa un fond de două milioane de dolari, cu scopul de a sprijini educația în domeniul inteligenței artificiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE