Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Met Gala 2024. Totul despre cel mai așteptat eveniment de modă al anului

Gala Met, deseori supranumită ”cea mai mare petrecere a modei”, are loc în prima zi de luni a lunii mai. Anul acesta, gala va avea loc pe 6 mai. Lumea filmului, a modei, a muzicii, a sportului, a politicii și a rețelelor de socializare își dă întâlnire pe treptele Muzeul Metropolitan de Artă, pentru renumitul eveniment care stârnește entuziasm în fiecare an.

Celebrități din întreaga lume se vor aduna pentru a se bucura de cocktailuri, cină și pentru a explora cea mai recentă expoziție, ”Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, relatează euronews.com.

Cum a început și care este scopul Met Gala

Met Gala A început în 1948 ca o cină de societate la miezul nopții, la care a participat în principal elita newyorkeză. De atunci, a evoluat de-a lungul anilor, transformându-se în spectacolul plin de vedete pe care îl cunoaștem astăzi.

În prezent, este unul dintre cele mai fotografiate evenimente la nivel mondial, fiind renumit pentru covorul său roșu amețitor și pentru ținutele adesea somptuoase ale celebrităților.

Este important de reținut că Met Gala are un scop: strânge bani pentru Institutul de Costume al Met. Anul trecut, gala a strâns aproape 22 de milioane de dolari (20,6 milioane de euro), stabilind un record pentru acest departament care se autofinanțează. În plus, aceasta lansează expoziția anuală de primăvară, care atrage sute de mii de vizitatori la muzeu.

Dar covorul roșu în sine este cel care atrage privirile lumii, lista celor 400 de invitați fiind subiectul unor speculații furibunde până în ultimul minut - o colecție de personalități care, fără îndoială, reprezintă cel mai mare număr de vedete pe metru pătrat dintre toate petrecerile din lume.

Cine sunt copreședinții Met Gala în 2024

În fiecare an, Gala Met selectează patru celebrități care să o asiste pe Anna Wintour (redactorul-șef al publicației Vogue și care din anul 1995 este președinta evenimentului Gala din 1995) în sarcinile de gazdă.

Pentru ediția din acest an, Zendaya, Jennifer Lopez, Chris Hemsworth și Bad Bunny i se vor alătura lui Wintour în calitate de copreședinți.

Toți ochii vor fi ațintiți asupra actriței Zendaya, fashion icon-ul preferat al internetului. Aceasta va fi prima ei apariție la Met Gala din 2019, când a întors capetele în rolul Cenușăresei, cu o rochie de bal luminoasă și cu stilistul ei Law Roach drept „zâna ei nașă”.

Care este tema Met Gala 2024

Tema din acest an se învârte în jurul ”frumoaselor adormite”, dar nu are prea multă legătură cu basmele.

”Frumoasele adormite: Reawakening Fashion", titlul expoziției care însoțește gala, se referă la articole de îmbrăcăminte din colecția Costume Institute care au fost «în adormire» și care acum vor fi expuse, unele prea fragile pentru a fi atârnate în picioare, ca nu cumva să se dezintegreze.

Curatorul Andrew Bolton a ales 250 de piese care acoperă patru secole.

Tema este însoțită de un cod vestimentar - în acest an, este ”Grădina timpului”. Tema și codul vestimentar sunt adesea interpretate... vag.

Cât costă un bilet la Met Gala?

Nu oricine poate ajunge la Met Gala, care este un eveniment la care se ajunge pe bază de invitație.

În general, companiile cumpără biletele. Apoi, casele de modă își selectează celebritățile pe care le-ar dori pentru a le purta creațiile. În trecut, biletele au costat 50.000 de dolari (49.000 de euro) pentru o persoană și 300.000 de dolari (281.000 de euro) sau mai mult pentru o masă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE