Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevi olimpici, intoxicați după ce au mâncat la un restaurant din Codlea. Organizatorii, acuzați că au încercat să mușamalizeze situația

Mai mulți elevi care participau la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spitalul din Brașov, după ce au mâncat la un restaurant. Elevii acuză organizatorii că au încercat să mușamalizeze situația, în timp ce inspectoratul spune că știe de situația copiilor, însă nu a demarat nicio anchetă, deoarece nu a primit nicio plângere, potrivit Edupedu.ro.

Luni, 29 aprilie, după ce au participat la olimpiada desfășurată în Brașov, profesorii i-au dus pe elevi la un restaurant din localitatea Codlea, pentru a lua masa de prânz. La întoarcerea în Poiana Brașov, unde erau cazați, șapte elevi cu vârste între 14-18 ani au fost luați de ambulanțe și duși la spital. Copiii au acuzat stări de greață și vomă.

Altor trei elevi li s-a făcut rău câteva ore mai târziu, însă în cazul acestora nu a fost nevoie de transport la spital.

Potrivit surselor Edupedu.ro, o parte dintre organizatori și profesori ar fi încercat să mușamalizeze situația, iar între elevi ”s-a creat o stare de panică”.

Șeful ISJ Brașov spune că ”nu avem o notificare scrisă în acest caz”

DSP Brașov a deschis o anchetă în acest caz: “Au fost prelevate probe de la restaurantul unde au mâncat copiii luni, nu la hotel a fost problema. Vom comunica Inspectoratului școlar Brașov rezultatele anchetei când le vom avea”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Brașov.

Șeful ISJ Brașov, instituție care a organizat olimpiada, a spus pentru Edupedu.ro că a fost informat despre situație de către inspectorul de specialitate care s-a ocupat de organizarea elevilor și a Olimpiadei în detaliu.

Cu toate acestea, inspectoratul nu a deschis nicio anchetă pentru că, spune șeful ISJ Brașov, ”noi nu avem o notificare scrisă în acest caz.”

Cei aproape 400 de elevi care au particopat la Olimpiada Națională de Istorie la Brașov, au fost cazați la 3 hoteluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE