Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum se vor recupera orele pierdute din cauza grevei profesorilor. Ligia Deca: ”Școlile organizează un program de recuperare”

Ligia Deca, propusă din nou pentru postul de ministru al Educație, a explicat cum va realiza recuperarea orelor pierdute de elevi din cauza grevei profesorilor. Fiecare unitate de învățământ va organiza un program de recuperare în perioada 16-23 iunie, însă acest lucru va necesita aprobarea consiliului de administrație.

”Recuperarea nu se face pentru zilele afectate de protest în luna mai. Pentru acele zile au fost deja plătite salariile.

Ceea am lăsat la latitudinea unităților de învățământ, în funcție de infrastructură, situație; câți profesori au fost în situația de protest, în funcție de efectivul de elevi pe care-l au există posibilitatea unor recuperări pe parcursul acestor zile de școală.

Ele variază. Pentru unele școli ultima zi de școală este 16 iunie, pentru alte școli - de exemplu, liceele tehnologice - vorbim despre 23 iunie. În acest interval, unitățile de învățământ organizează un program de recuperare, cu aprobarea Consiliului de Administrație”, a afirmat Ligia Deca.

Cea care ar urma să preia portofoliul Educației în Guvernul condus de Marcel Ciolacu a precizat că are ”mare încredere că vom vedea responsabilitate din partea conducerii școlilor încât, pe de o parte, să poată recupera, pe de altă parte să putem să păstrăm un nivel decent al procesului educațional”.

”Verificarea procesului de recuperare se face de către conducerile școlilor și de către Inspectoratelor școlare”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE