Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului

  • Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 5 mai Paștele sau Învierea Domnului. Credincioșii au primit la miezul nopții Sfânta Lumină. La Catedrala Patriahală din București, slujba de Înviere a fost oficiată de Patriarhul Daniel.
  • Sfânta Lumină a fost aprinsă sâmbătă la Ierusalim și a fost adusă în România de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Urmăriți imagini de la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală.

CSM București a ratat calificarea în Final Four

  • CSM București nu a reușit să se califice în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin după ce a fost eliminată de Metz în sferturile de finală.
  • După ce au pierdut meciul tur cu scorul de 27-24 pe teren propriu la București, echipa franceză s-a impus și în meciul retur, încheiat cu scorul de 29-23.

Aflați mai multe despre desfășurarea meciului dintre CSM București și Metz.

Studiu: Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, dar au o calitate a vieții mai scăzută

  • Potrivit OMS, bărbații trăiesc în medie până la 69 de ani, în timp ce femeile ajung în general la 74 de ani. Dar un nou studiu a dezvăluit cum sexul și genul ne modelează sănătatea și longevitatea.
  • Sănătatea unui bărbat sau unei femeie depinde de alte variabile, cum ar fi rasa, statutul socio-economic, vârsta sau orientarea sexuală. Astfel, crește riscul de diferite boli și afectează speranța de viață.
  • Noul studiu, publicat în The Lancet, a concluzionat că bărbații suferă o pierdere mai mare a sănătății și au o povară mai mare de boli care duc la moarte prematură, dar femeile suferă mai multe patologii care le afectează calitatea vieții la bătrânețe.

Citiți mai multe despre studiul legat de calitatea vieții.

Oaza din inima Bucureștiului. Care este istoria Schitului Darvari

  • Schitul Darvari din București este un spațiu unde credincioșii vin nu doar pentru slujbele religioase, ci și pentru frumusețea grădinii și pentru liniște.
  • Schitul Darvari este o oază de liniște în centrul Bucureștiului. Iar în perioada sărbătorilor de Paște, superba grădină este în floare.
  • O echipă Euronews România a vizitat schitul

Urmăriți un material despre istoria Schitului Darvari.

Trupa Roxette revine cu o nouă solistă, la cinci ani de la moartea Mariei Fredriksson

  • Per Gessle, muzicianul suedez, a anunțat revenirea trupei de pop-rock Roxette, aducând în prim-plan o nouă solistă, Lena Philipsson, după cinci ani de la decesul vocalistei emblematice a formației, Marie Fredriksson.
  • Philipsson este o artistă foarte respectată în Suedia, fiind cunoscută în special pentru participarea sa la Eurovision în 2004 cu piesa "It Hurts", care a ajuns pe locul cinci.

Citiți mai multe despre revenirea pe scenă a trupei Roxette.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE