Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ionuț Stroe, despre Cătălin Cîrstoiu: În momentul de față acesta este candidatul coaliției PNL – PSD

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a declarat la Euronews România că, în ciuda zvonurilor, medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne în acest moment candidatul coaliției PNL – PSD la Primăria București.

„Regimul incompatibilităților în această țară este stabilit prin lege și există niște instituții abilitate care stabilesc acest lucru. Este absolut normal acum în campanie să existe fel de fel de scenarii care au ca scop defăimarea și crearea anumitor situații care să avantajeze un anumit candidat. Sunt lucruri cu care suntem obișnuiți. Toți candidații au din păcate mai degrabă o presă negativă pentru că se încearcă găsirea unui cusur oricărui candidat și timpul fiind atât de scurt nu avem nici o dezbatere reală asupra unor chestiuni de interes general. Avem fel de fel de scenarii pe care suntem forțați să le comentăm.

Dacă vorbim de incompatibilități, cu siguranță Cătălin Cîrstoiu va lămuri problema aceasta public. În acest moment nu există nici un fel de document sau vreun demers oficial al unei instituții din această țară care să evidențieze vreun aspect negativ.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de față, Cătălin Cîrstoiu este candidatul coaliției PNL – PSD”, a spus Ionuț Stroe.

Întrebat dacă PNL a luat în calcul până în prezent o eventuală susținere a lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, Ionuț Stroe a spus că: „Dreapta în România, în mod autentic, tradițional, este reprezentată de PNL, nu de Nicușor Dan. Niciodată nu s-a pus în discuție vreo posibilitate de a susține o ofertă politică eronată și total inadecvată vremurilor în care trăim. Nu se pune problema. Suntem consecvenți tuturor angajamentelor pe care ni le asumăm în mod transparent”.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE