Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Londra. Un băiat de 14 ani a murit, alți doi polițiști au fost grav răniți

A fost atac armat în Londra. Un bărbat de 36 de ani a rănit mai mulți oameni cu o macetă în apropierea unei stații de metrou. Un adolescent de 14 ani a murit la scurt timp la spital. Printre victime sunt și doi polițiști răniți în timp ce încercau să-l imobilizeze pe atacator. Autoritățile exclud varianta unui atentat terorist. 

Atacul a fost comis într-o zonă aglomerată, în apropierea unei stații de metrou din nord-estul Londrei. Atacatorul a ajuns acolo cu un microbuz. După ce a intrat cu mașina în plin, într-o clădire, bărbatul a coborât înarmat cu o macetă și a început să-i atace pe trecători. Șase oameni au fost răniți. Unul dintre ei, un adolescent de 14 ani, a murit la spital din cauza rănilor. Alți doi polițiști au fost răniți grav în timpul intervenției . 

Stuart Bell, reprezentant al poliției din Londra: ”Cei doi ofițeri ai Poliției Metropolitane sunt internați în spital. Ambii trebuie să fie supuși unor intervenții chirurgicale, pentru că au suferit răni grave. Credem că la această etapă, viețile lor nu sunt în pericol.” 

Polițiștii cred că atacatorul nu a avut alți complici și exclud varianta unui atentat terorist.

Stuart Bell, reprezentant al poliției din Londra: ”Un bărbat de 36 de ani a fost reținut. Polițiștii au folosit aparatele cu electroșocuri din dotare. Poliția a fost alertată în jurul orei șapte dimineața și suspectul a fost reținut după 22 de minute.” 

Ancheta în acest caz continuă, iar autoritățile londoneze nu au făcute publice detalii despre atacator.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE