Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anunțul lui Max Verstappen după vestea plecării lui Adrian Newey: ”Avem un grup puternic, ei știu ce au de făcut”

Max Verstappen, triplul campion mondial la Formula 1, a afirmat că nu se gândește să plece de la Red Bull, după vestea că Adrian Newey va părăsi echipa în 2024. Pilotul olandez a precizat că există un „grup foarte puternic” în jurul său care poate prelua ștafeta.

Red Bull a anunțat pe 1 mai că Adrian Newey, considerat cel mai mare designer din Formula 1, va părăsi echipa în 2025. Inginerul britanic pleacă de la Red Bull după aproape două decenii, timp în care echipa a cucerit șapte titluri la piloți și șase la constructori.

Întrebat dacă plecarea lui Newey îl face să se îndoiască de propriul viitor la Red Bull, Max Verstappen a răspuns: ”Nu în acest moment”, relatează formula1.com.

”Așa cum am mai spus, cred că este important să ai întotdeauna cea mai rapidă mașină, pentru că astfel este mult mai ușor să te gândești la ceea ce este corect. La sfârșitul zilei, avem un grup foarte puternic de oameni despre care poate nu se vorbește suficient în presă în general.

Este în regulă, ei știu ce au de făcut, știu cât valorează pentru echipă și știu cât de importanți au fost pentru succesul actual și cu mașina. Noi continuăm să lucrăm în continuare.”, a spus triplul campion mondial.

Va merge Adrian Newey la Ferrari?

Momentan, Adrian Newey nu a anunțat ce planuri de viitor are, după ce va pleca de la Red Bull, însă există speculații cu privire la o eventuală mutare a sa la Ferrari, echipă care l-a cooptat și pe Lewis Hamilton, începând cu 2025.

”Cred că ar fi un plus extraordinar. Cred că ei (Ferrari) au deja o echipă grozavă, fac deja progrese uriașe, pași înainte - mașina lor este mai rapidă în acest an. Dar da, ar fi un privilegiu să lucrez cu el.”, a spus pilotul britanic, septuplu campion mondial.

O variantă pentru Newey ar fi și Aston Martin, echipă care de câteva sezoane speră să poată lupta pentru câștigarea campionatului.

”[Pentru el] să fie legat de Aston Martin este deja un semn bun și o veste bună pentru noi. Dar suntem, de asemenea, foarte mulțumiți de departamentul nostru tehnic și să vedem ce va decide și dacă va continua să lucreze sau nu în paddock. Cel mai important lucru pentru noi este să ne concentrăm pe noile regulamente, în special în 2026.”, a spus Fernando Alonso, pilot care recent și-a prelungit contractul cu Aston Martin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE