Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amsterdam: Polițiștii au intrat cu buldozerele ca să distrugă corturile manisfestanților propalestinieni

Manifestațiile propalestiniene s-au extins și în campusurile universitare din Europa. În Țările de Jos, Belgia sau Germania, polițiștii au intervenit în forță pentru a-i dispersa pe protestatarii care cer încheierea războiului din Fâșia Gaza. Într-o universitate din Amsterdam, polițiștii au intrat cu buldozerele pentru a distruge corturile instalate de grupurile de activiști propalestinieni.

Manifestații propalestiniene în universități din Europa

În Amsterdam, polițiștii au intrat cu buldozerele ca să distrugă corturile protestatarilor

125 de tineri care au protestat într-un campus universitar din Amsterdam au fost reținuți. Autoritățile au explicat că a fost nevoie de o intervenție în forță pentru că manifestația a devenit violentă.

Sute de tineri au protestat și la Universitatea Liberă din Berlin. Ei au format un lanț uman în jurul taberei pe care au instalat-o în curtea universității și s-au îmbrâncit cu polițiștii.

Zilele trecute, manifestații propalestiniene au fost organizate și în campusuri universitare din Finlanda, Danemarca, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie.

Săptămânile trecute, astfel de proteste au fost organizate în SUA

Se întâmplă după ce, în ultimele săptămâni, aproape două mii de activiști din Statele Unite ale Americii, studenți din aproape 40 de universități, au fost arestați pentru că au participat la proteste propalestiniene care au degenerat în violențe.

Israelul a respins un acord de încetare a focului cu Hamas, un oficial criticându-l ca fiind „diluat”. Hamas a acceptat o propunere de armistițiu negociat de Egipt și Qatar pentru a pune capăt conflictului de șapte luni cu Israelul. În ciuda acestui fapt, Israelul a anunțat că își va continua operațiunile în Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE